top of page
STERLING SAFETY • TORONTO & THE GTA
Blog Feed


Does My Building Need a Fire Safety Plan in Ontario? 2026 Requirements Explained
If you own or manage a building in Ontario, you may be wondering: Does my building actually need a Fire Safety Plan? For many residential, commercial, industrial and assembly occupancies, the answer is yes. Whether a Fire Safety Plan is required depends on factors such as the type of occupancy, number of occupants, building height, hazards and how the building is used. A Fire Safety Plan is not simply a generic emergency procedure. Where required, it must be specific to the b


Evacuation Plan Diagrams: What the Ontario Fire Code Actually Requires
What Ontario Fire Code Section 2.8 requires on posted evacuation diagrams, including NFPA 170 symbols, floor-specific "you are here" markers, and posting rules.
bottom of page